EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Stanojević se vraća u Partizan?
Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport

bomba

EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Stanojević se vraća u Partizan?

Može li on da reši crno-bele probleme

Objavljeno: 16:05h

Fudbaleri Partizana jedva su izborili drugo mesto i povratak u kvalifikacije za Ligu šampiona posle sedam dugih godina.

Crno-beli su bili jesenji prvaci, ali su se na proleće u potpunosti raspali i olako prepustili Crvenoj zvezdi novu titulu.

Ceh loših rezultata platio je Igor Duljaj koji je smenjen nakon serije poraza, a na njegovo mesto došao je njegov pomoćnik Albert Nađ.

Albert Nađ i Igor Duljaj
Albert Nađ i Igor Duljajfoto: Starsport©

Ipak, jasno je bilo svima da je to samo prelazno rešenje, iako je nekadašnji vezista dobio ugovor do kraja naredne sezone.

Nađ nije nešto mnogo promenio u Partizanovog igri, ali je uspeo da veže dva trijumfa i crno-belima kolo pre kraja donese mesto u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

Kako saznaje "Informer", Parni valjak će u novu sezonu ući sa novim trenerom. Naime, najveći favorit za klupu Partizana je Aleksandar Stanojević.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojevićfoto: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

- Čelnici Partizana žele da vrate Stanojevića. To neće biti lako, pogotovo zbog svega onoga što se dešavalo u njegovom prethodnom mandatu, ali učiniće sve da ga nagovore i privole da ponovo sedne na klupu. On je čovek koji zna kako se bori za trofeje, kako da motiviše ekipu, a dodatni motiv su kvalifikacije za Ligu šampiona, odnosno borba za grupnu fazu nekog evropskog takmičenja - kaže za Informer izvor blizak dešavanjima u Humskoj.

Stanojević je kao trener Partizana u prvom mandatu osvojio dve šampionske titule i Kup Srbije, a sa crno-belima je izborio istorijski plasman u Ligu šampiona.

U svom drugom mandatu nije uspeo da skine Zvezdu sa trona, ali je taj tron dobrano zadrmao i da nije bilo sudijskih grešaka na mečevima protiv Napretka i Čukaričkog možda bi Partizan i osvojio šampionsku titulu u sezoni 2021/22.

I pored toga ona je bila veoma uspešna, crno-beli su osvojili čak 98 bodova u Superligi, dok su u Ligi konferencija stigli do osmine finala gde ih je zaustavio kasniji finalista Fejnord.

Napustio je posle finala Kupa Srbije Stanojević Partizan po drugi put, a ostaje da se vidi da li će čelnici kluba uspeti da ga nagovore da se i po treći put vrati u voljeni klub.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso/Informer/Marija Zorić/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.